Imlek Protein Drumska Trka

SUBOTA 23.09 – 15:00h

Prava rekreativna drumska trka u dužini od 87,8km i 1341m visinske razlike, sa elektronskim merenjem vremena sa uzorom na Granfondo takmičenja u svetu, obeležiti će ovu 2023. godinu!

Nezvaničan start trke je kod Mövenpick Resort and Spa Fruske Terme. Nakon kraćeg uspona dolazi se na raskrsnicu kod Zmajevca gde trka zvanično počinje i nastavlja levom stranom grebena. Prelep deo grebena u dužini od 6km vozi se po novom asfaltu do raskrsnice gde se skreće desno ka Beočinu (Crveni Čot). Očekuje nas dinamičan spust u dužini od 11km koji je takođe rekonstruisan, veoma atraktivan i bezbedan za vožnju.

Nakon spusta skrećemo levo i nastavljamo saobraćajnicom uz sam tok Dunava u dužini od 10km gde se opet odvajamo levo i vraćamo na Frušku Goru. Učesnike očekuje drugi uspon u danu u duzini od 3km nakon čega opet sečemo greben i nastavljamo ka Ležimiru. Na samoj raskrsnici očekuje nas prva okrepna stanica. Posle spusta ka Ležimiru krećemo se lokalnim saobraćajnicama kroz Manđelos, Grgurevce, Velike Radince i Bešenovo. Stižemo i do trećeg uspona u dužini od 3km gde nas na vrhu čeka i druga okrepa. Spuštamo se u Malu Remetu pored istoimenog manastira i nastavljamo putem kroz vinograde i pored izvora Jazak vode. Ulazimo u Vrdnik i nakon kraćeg uspona čeka nas cilj naše trke kod Mövenpick Resort and Spa Fruske Terme.

Dužina Penjanja Min Max
87,8km 1341m n/a n/a

Satnica – info:

  • Start trke u 15h
  • Vreme prvog oko 17:15h
  • Vreme zadnjeg oko 18:45h
  • Okrepna stanica na 36,4km i 73,7km

* detaljna satnica cele staze uskoro
* kaciga je obavezna

Drumski Izazov Popov Čot

NEDELJA 24.09 – 10:00h

Vreme je za drugo izdanje izazova Popov Čot. U 2023. godini malo smo modifikovali stazu, produžili na 67,6km u želji da naše druženje potraje . I ove 2023.godine izazov Popov Čot ostaje zajednicka vožnja bez zvaničnog merenja vremena i trkanja.

Ove godine start i cilj našeg izazova je kod Mövenpick Resort and Spa Fruske Terme. Iz Vrdnika krećemo ka Rumi i posle 13km skrećemo desno ka selu Pavlovci. Nastavljamo dalje kroz sela Stejanovci, Bešenovo, Šuljam. Stižemo i do Grgurevaca i našeg izazova, uspon od 3km do Popovog Čota.

Iako nije trka mi želimo da nagradimo one najsmelije i najspremnije. Preko aplikacije Strava biće postavljen segment pre dođaja i vremena najbržih tog dana biće nagrađjeni kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji. Novina je da je ovaj uspon ceo asfaltiran tako da će biti i brži i lakši za osvajanje. Kao i prosle godine ovde vas očekuje okrepa, a nakon kraće pauze nastavljamo dalje grebenom do Zmajevca u dužini od 12km. Skrećemo desno nazad ka Vrdniku. Na samom ulazu u Banju Vrdnik skrećemo levo i vraćamo se ka Mövenpick Resort and Spa Fruske Terme Fruškim gde nas očekuje cilj nakon kraćeg uspona od par stotina metara.

Dužina Penjanja Min Max
67,6km 886m n/a n/a

Satnica – info:

  • Start u 10h
  • Vreme prvih oko 12h
  • Vreme poslednje grupe oko 13:30h
  • okrepna stanica na 49,5km i na cilju

* detaljna satnica cele staze uskoro
* kaciga je obavezna

Ostale Trke