Road Race

SUBOTA 23.09 – 15:00h

Prava rekreativna drumska trka u duzini od 87,8km i 1341m visinske razlike, sa elektronskim merenjem vremena sa uzorom na Granfondo takmičenja u svetu će obeležiti ovu 2023. godinu!

Nezvaničan start trke je kod Movenpick Fruških termi i sa kraćim usponom dolazi se na raskrsnicu kod Zmajevca gde trka zvanično i počinje i nastavlja se levom stranom grebena. Prelep deo grebena u dužini od 6km vozi se po novom asfaltu do raskrsnice gde se skrece desno ka Beočinu (Crveni Čot). Očekuje nas dinamičan spust u dužini od 11km koji je takođe rekonstruisan i veoma atraktivan i bezbedan za vožnju.

Nakon spusta skrećemo levo i nastavljamo saobraćajnicom uz sam tok Dunava u dužini od 10km gde opet odvajamo levo i vraćamo se na Frušku goru. Učesnike očekuje drugi uspon u danu u duzini od 3km nakon čega opet sečemo greben i nastavljamo ka Ležimiru. Na samoj raskrsnici očekuje nas prva okrepna stanica. Posle spusta ka Ležimiru krećemo se lokalim saobraćajnicama kroz Manđelos, Grgurevce, Velike Radince i Bešenovo. Stižemo i do trećeg uspona u dužini od 3km gde nas na vrhu čeka i druga okrepa. Spuštamo se u Malu Remetu pored istoimenog manastira i nastavljamo put kroz vinograde i pored izvora Jazak vode. Ulazimo u Vrdnik sve do cilja nase trke kod Fruskih termi.

Dužina Penjanja Min Max
48km 900m 1:00h 5:00h

Satnica – info:

  • Start trke u 15h
  • Vreme prvog oko 17:15h
  • Vreme zadnjeg oko 18:45h
  • Okrepna stanica na 36,4km i 73,7km

* detaljna satnica cele staze uskoro
* kaciga je obavezna

Drumski Izazov Popov Čot

NEDELJA 24.09 – 10:00h

U 2023. godini vozimo po drugi put ovaj drumski izazov koji smo malo modifikovali i produžili na 67,6km u želji da naše druženje potraje . I ove 2023.godine izazov Popov Čot ostaje zajednicka vožnja bez zvaničnog merenja vremena i trkanja.

Iz Vrdnika krećemo ka Rumi i posle 13km skrećemo desno ka selu Pavlovci. Nastavljamo dalje kroz sela Stejanovci, Bešenovo, Šuljam. Stižemo i do Grgurevaca i našeg izazova, uspon od 3km do Popovog Čota.
Iako nije trka mi želimo da nagradimo one najsmelije i najspremnije. Preko aplikacije Strava biće postavljen segment pre dodjaja i vremena najbržih tog dana biće nagrađjeni kako u muškoj tako i u ženskoj
konkurenciji. Novina je da je ovaj uspon ceo asfaltiran tako da će biti i brži i lakši za osvajanje. Kao i prosle godine ovde vas očekuje okrepa i nakon kraće pauze nastavljamo dalje grebenom do Zmajevca u dužini od 12km gde skrećemo desno nazad ka Vrdniku. Na samom ulazu u Banju Vrdnik skrećemo levo i vraćamo se ka Fruškim Termama gde nas očekuje cilj nakon kraćeg uspona od par stotina metara.

Dužina Penjanja Min Max
48km 900m 1:00h 5:00h

Satnica – info:

  • Start u 10h
  • Vreme prvih oko 12h
  • Vreme poslednje grupe oko 13:30h
  • okrepna stanica na 49,5km i na cilju

* detaljna satnica cele staze uskoro
* kaciga je obavezna

Other Races