MTB Marathon S

NEDELJA 22.05 – 11:00h

Staza za početnike željne velikog izazova. Staza je kratka ali sa dosta penjanja, na nekim mestima izuzetno strma. Uz dobar ritam, čak i početnik može bez većih problema da je prođe. Sadrži i nekoliko dugačkih spusteva koji su za pravo uživanje. Staza ide obodom šume do hotela Fruške Terme, prolazi kroz Etno naselje Vrdničke kula, nastavlja pored same kule i vodi gore na Zmajevac. Odatle se spušta skoro do Vrdnika, pa se vraća na grebenski put. Potom se spušta novom trail stazom do Stare kolonije u Vrdniku odakle se pored hotela Termal penje u borovu šumicu, te dolazi na motokros stazu, pa se preko potoka penje se u cilj.

Pravilnik preuzmi OVDE.

Dužina Penjanja Min Max
15km 750m 0:50h 3:00h

MTB Marathon M

NEDELJA 22.05 – 11:00h

Staza je namenjena iskusnim i izdržljivim vozačima. Iako je srednje dužine, poseduje prilično puno izazovnih penjanja. Početak je isti kao kod S staze. Odvajanje od ove staze je posle 14km u borovoj šumici iznad motokros staze odakle se penje na grebenski put, pa pored Kraljeve stolice prema raskrnici Iriški venac. Odatle je uzbudljivo spuštanje do manastira Novo Hopovo, pa se asfaltom vozi do manastira Staro Hopovo. Tu se staza penje sve do TV tornja, pa se grebenskim putem pored spomenika Sloboda vraća do Iriškog venca, zatim se  nastavlja sve do Kraljeve stolice. Posle toga se ponovo vozi novi trail spust do Vrdnika kao prvi put, penjanje kroz borovu šumicu, spust na motokros stazu, prelazak preko potoka i ulazak uzbrdo u cilj.

Pravilnik preuzmi OVDE.

Dužina Penjanja Min Max
38km 1550m 2:45h 5:30h

MTB Marathon L

NEDELJA 22.05 – 11:00h

Ovo je staza isključivo za najspremnije. Prilično dugačka sa puno teških penjanja, nekoliko trail spusteva koji sadrže i ekstremne delove. Prvi deo je identičan M stazi sve do TV tornja. Tu je odvajanje koje vodi do Astala odakle je spust Vepar uz neke nove trailove. Dolazi se do Selišta pa se spušta do stražilovske doline odakle se novom trail stazom uzbrdo ide do grebenskog puta, prolazi se pored njega do TV tornja, pa prema spomeniku Sloboda. Zatim se staza ponovo spušta do manastira Staro Hopovo i kroz šumu se vraća uzbrdo do Iriškog venca i nastavlja sve do Kraljeve stolice. Posle toga se ponovo vozi novi trail spust do Vrdnika kao prvi put, penjanje kroz borovu šumicu, spust na motokros stazu, prelazak preko potoka i ulazak uzbrdo u cilj.

Pravilnik preuzmi OVDE.

Dužina Penjanja Min Max
58km 2450m 3:30h 7:00h