Imlek Protein Drumska Trka 110km

Drumski Izazov Popov Čot

NEDELJA 24.09 – 11:00h

Vreme je za drugo izdanje izazova Popov Čot. Potrudili smo se da za sve bicikliste i biciкliste entuzijaste organizujemo pravu trku sa profilom staze i kilometražom koja će zadovoljiti i one najzahtevnije. Ove godine izazov Popov Čot postaje biciklistička trka sa zvaničnim merenjem vremena na usponu od Grgurevaca do Popovog čota i na cilju.

Ovogodišnji start i cilj našeg izazova je kod Mövenpick Resort and Spa Fruske Termi. U formi zatvorene vožnje izlazi se iz Vrdnika u pravcu Rume. Nakon dolaska na otvoren put sudije će pustit trku. Posle 13km skreće se desno ka selu Pavlovci. Nastavlja se dalje kroz sela Stejanovci, Bešenovo, Šuljam. Stiže se do Grgurevaca i našeg izazova, uspon od 3km do Popovog Čota.
Najsmeliji i najspremniji će biti nagrađeni. Sa zvaničnim merenjem vremena želimo da unesemo i trkački karakter dodavanjem prolaznog cilja kako bi svi oni koji su željni trkanja odmerili snage na usponu od 3km sa prosečnim nagibom od 9%! Novina je da je ovaj uspon ceo asfaltiran tako da će biti i brži i lakši za osvajanje. Na grebenu vas očekuje okrepa. Staza nastavlja dalje grebenom do Zmajevca u dužini od 12km. Skreće desno nazad ka Vrdniku. Na samom ulazu u Banju Vrdnik kreće drugi krug trke koja ide istom trasom. Nakon drugog spusta sa Zmajevca na ulazu u Banju Vrdnik skreće se levo i vraća se ka Mövenpick Resort and Spa Fruške Terme gde je cilj nakon kraćeg uspona od par stotina metara.

Nakon cilja vas očekuje okrepa i proglašenje najbržih kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji!


Pravilnik preuzmi OVDE.

Prijava GPX Uskoro

Trka se vozi dva kruga

Dužina Penjanja Min Max
110km 1960m n/a n/a

Satnica – info:

 • detaljna satnica cele staze uskoro
 • kaciga je obavezna

Ostale Trke


Imlek Protein Drumska Trka 55km

Drumski Izazov Popov Čot

NEDELJA 24.09 – 11:00h

Vreme je za drugo izdanje izazova Popov Čot. U 2023. godini malo smo modifikovali stazu, produžili na 67,6km u želji da naše druženje potraje . I ove godine izazov Popov Čot ostaje zajednicka vožnja, ali sa zvaničnim merenjem vremena na samom usponu!

Ovogodišnji start i cilj našeg izazova je kod Mövenpick Resort and Spa Fruske Terme. Iz Vrdnika krećemo ka Rumi i posle 13km skrećemo desno ka selu Pavlovci. Nastavljamo dalje kroz sela Stejanovci, Bešenovo, Šuljam. Stižemo i do Grgurevaca i našeg izazova, uspon od 3km do Popovog Čota.

Iako nije trka mi želimo da nagradimo one najsmelije i najspremnije. Sa zvaničnim merenjem vremena želimo da unesemo i trkački karakter kako bi svi željni trkanja odmerili snage na usponu od 3km sa prosečnim nagibom od 9%! Novina je da je ovaj uspon ceo asfaltiran tako da će biti i brži i lakši za osvajanje. Kao i prosle godine ovde vas očekuje okrepa, a nakon kraće pauze nastavljamo dalje grebenom do Zmajevca u dužini od 12km. Skrećemo desno nazad ka Vrdniku. Na samom ulazu u Banju Vrdnik skrećemo levo i vraćamo se ka Mövenpick Resort and Spa Fruske Terme Fruškim gde nas očekuje cilj nakon kraćeg uspona od par stotina metara.

Nakon cilja nas očekuje okrepa i proglašenje najbržih kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji!

Dodatne Informacije:

 • otvaranje prijava 05.07.2023.
 • cena kotizacije 3500din do 01.09.2023.
 • do 17.09. 4000din kada se i zatvaraju prijave.
 • na dan događaja moguće prijave 4000din gde ne garantujemo kompletni startni paket

Pravilnik preuzmi OVDE.

Dužina Penjanja Min Max
55km 886m n/a n/a

Satnica – info:

 • Start u 11h
 • Vreme prvih oko 13h
 • Vreme poslednje grupe oko 14:30h
 • okrepna stanica na 49,5km i na cilju

* detaljna satnica cele staze uskoro
* kaciga je obavezna

Ostale Trke


Dečija Trail Trka

Dečija Trail Trka

SUBOTA 23.09 u 11:30h • Podnožje Hotela Terme

Ove godine za sve decake i devojcice organizujemo „ Tdf Kids trail“ trku koja za cilj ima druženje i upoznavanje dece sa prirodom .

Svi učesnici trke za najmlađe su TDF pobednici i svako dete dobija finišersku mrdalju, a najbolji i poklon paketiće koje su za njih pripremili prijatelji i sponzori trke.

Učestvovanje u trci je besplatno, a potrebno je samo želja dece i roditelja da dovedu decu na uzivaju u nezaboravanom danu koji spremamo i za njih.

Prijavljeni učesnici takmičiće se u nekoliko starnosih kategorija različitih po dužini koja je prilagođena različitom dečijem uzrastu.

 • 2-4 godina dužina 30m
 • 5-7 godina dužina 100m
 • 8-10 godina dužina 300m
 • 11-12 godina dužina 500m

RASPORED – Subota 23.09.2023

 • 09.30-11 h Registracija učesnika dečije trke
 • 11:30 – Start trke
 • 13.30 – Proglašenje pobednika


Gas Gas Trka za Najmlađe '23

DDOR
Dečija Trka - Guralica

SUBOTA 23.09 u 10:30h

Već sa dve godine naši mališani sedaju na svoje prve bicikle. Da bi izbegli pad, i strah od vožnje, pomoćni točkići su tu. Veliki korak u ovladavanju održavanja ravnoteže na dva točka čini vožnja guralica. “Gas Gas TRKA” će biti organizovana za naše najmlađe baš na ovim guralicama i to na specijalno odabranoj stazi baš za njih. Trka je, naravno ,besplatna, a svakog učesnika očekuje poklon.

Pravila učestvovanja:
Pre trke neophodno je prijaviti ime i prezime deteta na štandu označenom za to i preuzeti startni broj. Potrebno je imati kacigu, poželjno je imati svoju guralicu (mada će imati dovoljan broj guralica i za one koji ne poseduju svoju), a da obavezan je i osmeh.

Molimo Vas da najmanje 15min pre trke dođete do označenog pulta, kako bi potvrdili prisustvo deteta, i tom prilikom potpisali saglasnost za fotografisanje i preuzeli startni broj.

Nectar Family
Dečija Trka - Poligon

SUBOTA 23.09 u 11:00h.

Vožnja bicikle je aktivnost koju svako dete voli. “Gas Gas POLIGON” će omogućiti deci mlađeg školskog uzrasta da na terenu sa odgovarajućim preprekama, a uz pomoć iskusnih trenera i učitelja, usavrše svoju tehniku vožnje bicikle. Pored sigurnosti u vožnji, upoznaće se sa pravilima vožnje bicikle u saobraćaju, što će im omogućiti da na svakom terenu budu sigurni na svom omiljenom dvotočkašu. Svaki učesnik dobija poklon.

Pravila učestvovanja:
Učesnici voze na svojim biciklama, neophodno je da poseduju kacigu. Prate označeni smer kretanja i slušaju uputstva trenera i redara. Nakon prelaska preko svih prepreka imaju mogućnost merenja vremena za koji će preći ceo poligon, a najbržeg dečaka i devojčicu očekuje poklon.

Molimo Vas da najmanje 15min pre trke dođete do označenog pulta, kako bi potvrdili prisustvo deteta, i tom prilikom potpisali saglasnost za fotografisanje i preuzeli startni broj.


Feel The Hill Trail 15km by DDOR

Feel The Hill Trail by DDOR

SUBOTA 23.09 – 10:00h

Start na asfaltnom putu ispod hotela Fruške terme kojim se stiže do šumskog puta koji vodi u pravcu Vrdničke kule. Sledi spuštanje prema Vrdničkoj raskrsnici, prolazak kroz prometnu raskrsnicu pravo između vikendica u šumu.
Trči se oronulim asfaltnim putem bivšeg vojnog objekta sve do potoka Dubočaš gde se skreće desno. Kod spajanja Dugog potoka sa Dubočašem kreće uspon koji se završava na Brankovcu. Staza je na jednom delu uspona prilično strma u dužini oko 300m. Kod antenskog predajnika se izlazi iz šume na vidikovac Brankovac, gde će biti postavljena okrepna stanica. Skreće se desno i prati se grebenski put prema Zmajevcu nizbrdo.
U podnožju brda se prelazi asfaltni put pa staza nastavlja levom stranom grebena. Trči se šumskim putem sve do Zmajevačke raskrsnice gde se prelazi prometni asfaltni put koji vodi prema Rakovcu, nakon čega sledi penjanje do restorana Zmajevac. Kod restorana se skreće desno i nastavlja se stazom levom stranom grebena. Na desnu stranu grebena se prelazi preko asfalta neposredno pre Stambolić spomen obeležja. Odavde kreće spust prema obodu Vrdnika.
Na velikoj raskrsnici se drži široki desni put sa kojeg je ubrzo odvajanje na desno na usku stazu koja vodi sve do potoka u podnožju Vrdničke kule. Nakon potoka sledi strmi uspon do puta sa kaldrmom. Prelazi se put i počinje “Osvajanje Vrdničke kule.” Izazov za nejspremnije!!!
Deonica od kaldrmisanog puta do Vrdničke kule dužine 850m će se posebno meriti i najbrži takmičari će biti adekvatno nagrađeni. Nakon Osvajanje Vrdničke kule sledi spust šumskim putem (u kontra smeru u odnosu na start trke), zatim asfaltnim putem do hotela Fruške terme. Obilazak hotela zemljanim putem iza njega i ulazak u cilj.

Prijave su otvorene do ponedeljka 18.09.2023. godine.
Kotizacija iznosi 2500 RSD.

Pravilnik preuzmi OVDE.

Info

 • Dužina staze: 15km
 • Visinska razlika: 550m
 • Vreme starta: 10:00
 • Vremenski limit: 4h

Startni Paket

 • Startni broj sa čipom – elektronsko merenje vremena
 • Jedinstvena TDF bandana
 • Finišerska medalja
 • Booster energy drink
 • Imlek protein
 • Frutabela protein bar
 • Voda voda
 • Vaučer za ručak
 • Zone osveženja na stazi i u cilju

Kategorije Takmičara

 • Apsolutna muškarci
 • Apsolutna žene

Nagrade

 1. mesto – novčana nagrada+pehar+medalja
 2. mesto – novčana nagrada+pehar+medalja
 3. mesto – novčana nagrada+pehar+medalja

Revijalne Aktivnosti

 • Dečija trail trka
 • Dečija trka guralica
 • Dečija trka – bicikl poligon
 • Nadvlačenje konopca
 • Tombola/lutrija (vredne nagrade za sve učesnike)

Ostale Trke


Feel The Hill Trail 7km by BalkanBet

Feel The Hill Trail by BalkanBet

SUBOTA 23.09 – 10:00h

Start na poljani ispod hotela Fruške terme. Prelazak preko puta i nastavak stazom koja vodi iza hotela na asfaltni i šumski put u pravcu Vrdničke kule. Sledi spuštanje prema Vrdničkoj raskrsnici i uključivanje na put sa kaldrmom. Na raskrsnici se skreće desno prelazi se preko puta i ulazi u šumu pored “drvenog mede.” Stazom koja ide paralelno sa asfaltnim putem trči se uzubrdo do levog skretanja. Strmom stazom se spušta do potoka Dubočaš, gde se izlazi iz šume i nastavlja se uzbrdo oronulim betonskim putem bivšeg vojnog objekta. Stazom koja vodi zmeđu vikendica izlazi se na Vrdničku raskrsnicu. Prelazi se prometni asfaltni put. Sledi penjanje na Vrdničku kulu i spust sa kule šumskim putem (u kontra smeru u odnosu na start trke). Asfaltnim putem se dolazi do hotela Fruške terme, pa se ide zemljanim putem iza njega. Ulazak u cilj.

Prijave su otvorene do ponedeljka 18.09.2023. godine.
Kotizacija iznosi 2500 RSD.

Pravilnik preuzmi OVDE.

Info

 • Dužina staze: 7km
 • Vreme starta: 10:00
 • Vremenski limit: 3h

Startni Paket

 • Startni broj sa čipom – elektronsko merenje vremena
 • Jedinstvena TDF bandana
 • Finišerska medalja
 • Booster energy drink
 • Imlek protein
 • Frutabela protein bar
 • Voda voda
 • Vaučer za ručak
 • Zone osveženja na stazi i u cilju

Kategorije Takmičara

 • Apsolutna muškarci
 • Apsolutna žene

Nagrade

 1. mesto – robna nagrada+pehar+medalja
 2. mesto – robna nagrada+pehar+medalja
 3. mesto – robna nagrada+pehar+medalja

Revijalne Aktivnosti

 • Dečija trail trka
 • Dečija trka guralica
 • Dečija trka – bicikl poligon
 • Nadvlačenje konopca
 • Tombola/lutrija (vredne nagrade za sve učesnike)

Ostale Trke


Gas Gas Trka za Najmlađe '23

DDOR
Dečija Trka - Guralica

SUBOTA 20.05 u 11:15h

Već sa dve godine naši mališani sedaju na svoje prve bicikle. Da bi izbegli pad, i strah od vožnje, pomoćni točkići su tu. Veliki korak u ovladavanju održavanja ravnoteže na dva točka čini vožnja guralica. “Gas Gas TRKA” će biti organizovana za naše najmlađe baš na ovim guralicama i to na specijalno odabranoj stazi baš za njih. Trka je, naravno ,besplatna, a svakog učesnika očekuje poklon.

Satnica: 10:45 dolazak na lokaciju, prijava za trku.
11:15 trka guralicama za uzrast 2-4 godine
11:45 trka guralicama za uzrast 5-6 godina

Pravila učestvovanja:
Pre trke neophodno je prijaviti ime i prezime deteta na štandu označenom za to i preuzeti startni broj. Potrebno je imati kacigu, poželjno je imati svoju guralicu (mada će imati dovoljan broj guralica i za one koji ne poseduju svoju), a da obavezan je i osmeh.

Molimo Vas da najmanje 15min pre trke dođete do označenog pulta, kako bi potvrdili prisustvo deteta, i tom prilikom potpisali saglasnost za fotografisanje i preuzeli startni broj.

Nectar Family
Dečija Trka - Poligon

SUBOTA 20.05 u 11:45h.

Vožnja bicikle je aktivnost koju svako dete voli. “Gas Gas POLIGON” će omogućiti deci mlađeg školskog uzrasta da na terenu sa odgovarajućim preprekama, a uz pomoć iskusnih trenera i učitelja, usavrše svoju tehniku vožnje bicikle. Pored sigurnosti u vožnji, upoznaće se sa pravilima vožnje bicikle u saobraćaju, što će im omogućiti da na svakom terenu budu sigurni na svom omiljenom dvotočkašu. Svaki učesnik dobija poklon.

Satnica: 11:00 dolazak na lokaciju i isprobavanje poligona
11:30 merenje vremena za prolazak poligona
11:45 trka poligon za uzrast 5-10 godina

Pravila učestvovanja:
Učesnici voze na svojim biciklama, neophodno je da poseduju kacigu. Prate označeni smer kretanja i slušaju uputstva trenera i redara. Nakon prelaska preko svih prepreka imaju mogućnost merenja vremena za koji će preći ceo poligon, a najbržeg dečaka i devojčicu očekuje poklon.

Molimo Vas da najmanje 15min pre trke dođete do označenog pulta, kako bi potvrdili prisustvo deteta, i tom prilikom potpisali saglasnost za fotografisanje i preuzeli startni broj.


PUT INVEST E-BIKE Velika nagrada Vrdnika

DDOR E-BIKE S

NEDELJA 21.05 – 11:00h

Start na poljani ispod hotela Fruške terme. Prelazak preko improvizovanog mosta i nastavak stazom koja vodi iza hotela na asfaltni i šumski put u pravcu Vrdničke kule. Sledi spuštanje prema Vrdničkoj raskrsnici, uključivanje na put sa kaldrmom, prolazak kroz prometnu raskrsnicu pravo između vikendica u šumu. Vozi se oronulim asfaltnim putem bivšeg vojnog objekta sve do potoka Dubočaš gde se skreće desno. Kod spajanja Dugog potoka sa Dubočašem a nakon prelaska preko prvog, skreće se desno uzbrdo prema Brankovcu. Staza je na jednom delu uspona prilično strma u dužini oko 300m. Kod antenskog predajnika se izlazi iz šume na vidikovac Brankovac, skreće se desno i prati se grebenski put prema Zmajevcu nizbrdo. U podnožju brda se prelazi asfaltni put pa staza nastavlja levom stranom grebena. Vozi se šumskim putem sve do Zmajevačke raskrsnice gde se prelazi prometni asfaltni put koji vodi prema Rakovcu, nakon čega odmah kreće penjanje do restorana Zmajevac. Kod restorana se skreće desno, prelazi se neprometni asfaltni krak grebenskog puta i nastavlja se šumom levom stranom grebena. Na desnu stranu grebena se prelazi preko asfalta neposredno pre Stambolić spomen obeležja. Odavde kreće spust prema obodu Vrdnika. Na velikoj raskrsnici se drži široki desni put sa kojeg je ubrzo odvajanje na desno na usku stazu koja vodi sve do potoka u podnožju Vrdničke kule. Nakon potoka je strmi uspon dužine oko 300m do puta sa kaldrmom. Prelazi se put i počinje uspon prema kuli. Prolazi se pored kule i spušta se šumskim putem (u kontra smeru u odnosu na start trke), zatim asfaltnim putem do hotela Fruške terme, pa se ide zemljanim putem iza njega. Spuštanje i ulazak u cilj preko improvizovanog mosta.

Pravilnik preuzmi OVDE.

Dužina Visinska Razlika Min Max
12,5km 510m n/a n/a

VODA VODA E-BIKE M

NEDELJA 21.05 – 11:00h

Start na poljani ispod hotela Fruške terme. Prelazak preko improvizovanog mosta i nastavak staom koja vodi iza hotela na asfaltni i šumski put u pravcu Vrdničke kule. Sledi spuštanje prema Vrdničkoj raskrsnici, uključivanje na put sa kaldrmom, prolazak kroz prometnu raskrsnicu pravo između vikendica u šumu. Vozi se oronulim asfaltnim putem bivšeg vojnog objekta sve do potoka Dubočaš gde se skreće desno. Kod spajanja Dugog potoka sa Dubočašem a nakon prelaska preko prvog, skreće se desno uzbrdo prema Brankovcu. Staza je na jednom delu uspona prilično strma u dužini oko 300m. Kod antenskog predajnika se izlazi iz šume na vidikovac Brankovac, skreće se desno i prati se grebenski put prema Zmajevcu nizbrdo. U podnožju brda se prelazi asfaltni put pa staza nastavlja levom stranom grebena. 500m pre raskrsnice Zmajevac je tačka odvajanja maratona. M i L maratoni se odvajaju desno preko asfaltnog puta S maraton nastavlja pravo prema raskrsnici.
Odavde vodi šumski široki spust prema Vrdničkoj raskrsnici, staza se kasnije sužava i oko 300m pre izlaska na asfalt naglo skreće desno, posle čega se ide obodom šume iza vikendica i dolazi do uključivanja na oronuli asfaltni put bivšeg vojnog objekta. Nastavlja se kao prilikom prvog prolaska ali na mestu spajanja dva potoka sada put još kratko vodi pravo. Skreće se levo uzbrdo strmom stazom sve do izlaska na makadamski put prema Brankovcu sa kojeg se kasnije skreće prema Isinom čotu. Sa čota je spuštanje do grebenskog puta, ostaje se sa leve strane i put ponovo vodi nizbrdo kroz šumu prema Srnećem potoku. Prolazi se iznad izvora i penje se prema raskrsnici Crveni čot. Na raskrnici se prelazi na drugu stranu grebena, zatim se ide preko Pavlasovog čota valovito prema Brankovcu levom stranom grebena. Pre Brankovca se skreće na uzbudljivi, uski i zahtevni spust prema manastiru Beočin. Posle prelaska Kozarskog potoka pre manastira kod izlaska na široki makadamski put skreće se desno. Njime se vozi uzbrdo do Brankovca gde se prelazi asfaltni put i skreće se levo. Nastavlja se desnom stranom grebena do antenskog predajnika na Brankovcu. Prati se grebenski put prema Zmajevcu nizbrdo. U podnožju brda se prelazi asfaltni put pa staza nastavlja levom stranom grebena. Vozi se šumskim putem sve do Zmajevačke raskrsnice gde se prelazi prometni asfaltni put koji vodi prema Rakovcu, nakon čega odmah kreće penjanje do restorana Zmajevac. Kod restorana se skreće desno, prelazi se neprometni asfaltni krak grebenskog puta i nastavlja se šumom levom stranom grebena. Na desnu stranu grebena se prelazi preko asfalta neposredno pre Stambolić spomen obeležja. Odavde kreće spust prema obodu Vrdnika. Na velikoj raskrsnici se drži široki desni put sa kojeg je ubrzo odvajanje na desno na usku stazu koja vodi sve do potoka u podnožju Vrdničke kule. Nakon potoka je strmi uspon dužine oko 300m do puta sa kaldrmom. Prelazi se put i počinje uspon prema kuli. Prolazi se pored kule i spušta se šumskim putem (u kontra smeru u odnosu na start trke), zatim asfaltnim putem do hotela Fruške terme, pa se ide zemljanim putem iza njega. Spuštanje i ulazak u cilj preko improvizovanog mosta.

Pravilnik preuzmi OVDE.

Dužina Visinska Razlika Min Max
32km 1200m n/a n/a

Ostale Trke


MTB Maraton

Inobačka MTB Marathon S

NEDELJA 21.05 – 11:00h

Start na poljani ispod hotela Fruške terme. Prelazak preko improvizovanog mosta i nastavak stazom koja vodi iza hotela na asfaltni i šumski put u pravcu Vrdničke kule. Sledi spuštanje prema Vrdničkoj raskrsnici, uključivanje na put sa kaldrmom, prolazak kroz prometnu raskrsnicu pravo između vikendica u šumu. Vozi se oronulim asfaltnim putem bivšeg vojnog objekta sve do potoka Dubočaš gde se skreće desno. Kod spajanja Dugog potoka sa Dubočašem a nakon prelaska preko prvog, skreće se desno uzbrdo prema Brankovcu. Staza je na jednom delu uspona prilično strma u dužini oko 300m. Kod antenskog predajnika se izlazi iz šume na vidikovac Brankovac, skreće se desno i prati se grebenski put prema Zmajevcu nizbrdo. U podnožju brda se prelazi asfaltni put pa staza nastavlja levom stranom grebena. Vozi se šumskim putem sve do Zmajevačke raskrsnice gde se prelazi prometni asfaltni put koji vodi prema Rakovcu, nakon čega odmah kreće penjanje do restorana Zmajevac. Kod restorana se skreće desno, prelazi se neprometni asfaltni krak grebenskog puta i nastavlja se šumom levom stranom grebena. Na desnu stranu grebena se prelazi preko asfalta neposredno pre Stambolić spomen obeležja. Odavde kreće spust prema obodu Vrdnika. Na velikoj raskrsnici se drži široki desni put sa kojeg je ubrzo odvajanje na desno na usku stazu koja vodi sve do potoka u podnožju Vrdničke kule. Nakon potoka je strmi uspon dužine oko 300m do puta sa kaldrmom. Prelazi se put i počinje uspon prema kuli. Prolazi se pored kule i spušta se šumskim putem (u kontra smeru u odnosu na start trke), zatim asfaltnim putem do hotela Fruške terme, pa se ide zemljanim putem iza njega. Spuštanje i ulazak u cilj preko improvizovanog mosta.

Pravilnik preuzmi OVDE.

Frutabela Protein
MTB Marathon M

NEDELJA 21.05 – 11:00h

Start na poljani ispod hotela Fruške terme. Prelazak preko improvizovanog mosta i nastavak staom koja vodi iza hotela na asfaltni i šumski put u pravcu Vrdničke kule. Sledi spuštanje prema Vrdničkoj raskrsnici, uključivanje na put sa kaldrmom, prolazak kroz prometnu raskrsnicu pravo između vikendica u šumu. Vozi se oronulim asfaltnim putem bivšeg vojnog objekta sve do potoka Dubočaš gde se skreće desno. Kod spajanja Dugog potoka sa Dubočašem a nakon prelaska preko prvog, skreće se desno uzbrdo prema Brankovcu. Staza je na jednom delu uspona prilično strma u dužini oko 300m. Kod antenskog predajnika se izlazi iz šume na vidikovac Brankovac, skreće se desno i prati se grebenski put prema Zmajevcu nizbrdo. U podnožju brda se prelazi asfaltni put pa staza nastavlja levom stranom grebena. 500m pre raskrsnice Zmajevac je tačka odvajanja maratona. M i L maratoni se odvajaju desno preko asfaltnog puta S maraton nastavlja pravo prema raskrsnici.
Odavde vodi šumski široki spust prema Vrdničkoj raskrsnici, staza se kasnije sužava i oko 300m pre izlaska na asfalt naglo skreće desno, posle čega se ide obodom šume iza vikendica i dolazi do uključivanja na oronuli asfaltni put bivšeg vojnog objekta. Nastavlja se kao prilikom prvog prolaska ali na mestu spajanja dva potoka sada put još kratko vodi pravo. Skreće se levo uzbrdo strmom stazom sve do izlaska na makadamski put prema Brankovcu sa kojeg se kasnije skreće prema Isinom čotu. Sa čota je spuštanje do grebenskog puta, ostaje se sa leve strane i put ponovo vodi nizbrdo kroz šumu prema Srnećem potoku. Prolazi se iznad izvora i penje se prema raskrsnici Crveni čot. Na raskrnici se prelazi na drugu stranu grebena, zatim se ide preko Pavlasovog čota valovito prema Brankovcu levom stranom grebena. Pre Brankovca se skreće na uzbudljivi, uski i zahtevni spust prema manastiru Beočin. Posle prelaska Kozarskog potoka pre manastira kod izlaska na široki makadamski put skreće se desno. Njime se vozi uzbrdo do Brankovca gde se prelazi asfaltni put i skreće se levo. Nastavlja se desnom stranom grebena do antenskog predajnika na Brankovcu. Prati se grebenski put prema Zmajevcu nizbrdo. U podnožju brda se prelazi asfaltni put pa staza nastavlja levom stranom grebena. Vozi se šumskim putem sve do Zmajevačke raskrsnice gde se prelazi prometni asfaltni put koji vodi prema Rakovcu, nakon čega odmah kreće penjanje do restorana Zmajevac. Kod restorana se skreće desno, prelazi se neprometni asfaltni krak grebenskog puta i nastavlja se šumom levom stranom grebena. Na desnu stranu grebena se prelazi preko asfalta neposredno pre Stambolić spomen obeležja. Odavde kreće spust prema obodu Vrdnika. Na velikoj raskrsnici se drži široki desni put sa kojeg je ubrzo odvajanje na desno na usku stazu koja vodi sve do potoka u podnožju Vrdničke kule. Nakon potoka je strmi uspon dužine oko 300m do puta sa kaldrmom. Prelazi se put i počinje uspon prema kuli. Prolazi se pored kule i spušta se šumskim putem (u kontra smeru u odnosu na start trke), zatim asfaltnim putem do hotela Fruške terme, pa se ide zemljanim putem iza njega. Spuštanje i ulazak u cilj preko improvizovanog mosta.

Pravilnik preuzmi OVDE.

Turistička Organizacija Vojvodine
MTB Marathon L

NEDELJA 21.05 – 11:00h

Start na poljani ispod hotela Fruške terme. Prelazak preko improvizovanog mosta i nastavak staom koja vodi iza hotela na asfaltni i šumski put u pravcu Vrdničke kule. Sledi spuštanje prema Vrdničkoj raskrsnici, uključivanje na put sa kaldrmom, prolazak kroz prometnu raskrsnicu pravo između vikendica u šumu. Vozi se oronulim asfaltnim putem bivšeg vojnog objekta sve do potoka Dubočaš gde se skreće desno. Kod spajanja Dugog potoka sa Dubočašem a nakon prelaska preko prvog, skreće se desno uzbrdo prema Brankovcu. Staza je na jednom delu uspona prilično strma u dužini oko 300m. Kod antenskog predajnika se izlazi iz šume na vidikovac Brankovac, skreće se desno i prati se grebenski put prema Zmajevcu nizbrdo. U podnožju brda se prelazi asfaltni put pa staza nastavlja levom stranom grebena. 500m pre raskrsnice Zmajevac je tačka odvajanja maratona. M i L maratoni se odvajaju desno preko asfaltnog puta S maraton nastavlja pravo prema raskrsnici.
Odavde vodi šumski široki spust prema Vrdničkoj raskrsnici, staza se kasnije sužava i oko 300m pre izlaska na asfalt naglo skreće desno, posle čega se ide obodom šume iza vikendica i dolazi do uključivanja na oronuli asfaltni put bivšeg vojnog objekta. Nastavlja se kao prilikom prvog prolaska ali na mestu spajanja dva potoka sada put još kratko vodi pravo. Skreće se levo uzbrdo strmom stazom sve do izlaska na makadamski put prema Brankovcu sa kojeg se kasnije skreće prema Isinom čotu. Sa čota je spuštanje do grebenskog puta, ostaje se sa leve strane i put ponovo vodi nizbrdo kroz šumu prema Srnećem potoku. Prolazi se iznad izvora i penje se prema raskrsnici Crveni čot. Na raskrnici se prelazi na drugu stranu grebena, zatim se ide preko Pavlasovog čota valovito prema Brankovcu levom stranom grebena. Pre Brankovca se skreće na uzbudljivi, uski i zahtevni spust prema manastiru Beočin. Posle prelaska Kozarskog potoka pre manastira kod izlaska na široki makadamski put skreće se desno. Njime se vozi uzbrdo do Brankovca gde se prelazi asfaltni put i skreće se levo. Nastavlja se desnom stranom grebena do antenskog predajnika na Brankovcu. Prati se grebenski put prema Zmajevcu nizbrdo. 500m pre raskrnice Zmajevac u tački razvajana maratona skreće se desno preko asfaltnog puta. Vozi se još jedan idntičan veliki krug isto kao prvi put sve do iste tačke odvajanja maratona 500m pre raskrsnice Zmajevac gde se nastavlja pravo. U podnožju brda se prelazi asfaltni put pa staza nastavlja levom stranom grebena prema restoranu Zmajevac. Kod restorana se skreće desno, prelazi se neprometni asfaltni krak grebenskog puta i nastavlja se šumom levom stranom grebena. Na desnu stranu grebena se prelazi preko asfalta neposredno pre Stambolić spomen obeležja. Odavde kreće spust prema obodu Vrdnika. Na velikoj raskrsnici se drži široki desni put sa kojeg je ubrzo odvajanje na desno na usku stazu koja vodi sve do potoka u podnožju Vrdničke kule. Nakon potoka je strmi uspon dužine oko 300m do puta sa kaldrmom. Prelazi se put i počinje uspon prema kuli. Prolazi se pored kule i spušta se šumskim putem (u kontra smeru u odnosu na start trke), zatim asfaltnim putem do hotela Fruške terme, pa se ide zemljanim putem iza njega. Spuštanje i ulazak u cilj preko improvizovanog mosta.

Pravilnik preuzmi OVDE.

Ostale Trke