Vrdnik

Čist planinski vazduh, beskrajne pešačke staze, odlični wellness & spa hoteli, bazeni sa termalnom vodom samo su neke od blagodeti koje banja nudi.

Gde se nalazi?

Ušuškana u središtu naizgled ravnog Srema, u zagrljaju goropadne Fruške Gore, banja Vrdnik se nalazi na idealnih 240 m nadmorske visine. Položaj joj obezbeđuje besprekornu klimu, pravi je beli biser Fruške Gore. U proleće prva pobeli od procvetalih voćnjaka, a zimi se prva ogrne snežnim pokrivačem. Osunčana je više od ostalih mesta u Srbiji, zaštićena je planinom od jakih vetrova, a prožeta opojnim mirisima lipa, spada u red vazdušnih banja, među kojima je najmlađa.

Kultura i istorija

U samoj okolini banje se nalazi veliki broj spomenika koji su od kulturno – istorijskog značaja.

Među njima je najznačajniji manastir Vrdnik, takođe poznat i pod nazivom manastir Ravanica zbog toga što je od 1697. godine bio naseljen od strane monaha iz manastira Ravanica.

Vrdnička kula je utvrđenje koje je sagrađeno od starne Rimljana, i služilo je kao osmatračnica. Predstavljala je mesto koje je služilo kao odbrana Sirmijuma u kome je u to doba vladao rimski car, Marko Aurelije Prob.

Banja Vrdnik

Banja Vrdnik je smeštena u nesvakidašnjoj prirodnoj okolini. Okružuju je blage potočne doline, kao i bujni i raznovrsni šumski predeli.

Zahvaljujući ovkvom okruženju pogodna je za rekreaciju, odmor, lečenje, ali i turizam, jer se u njenoj blizini nalaze mnogobrojni kuturno istorijski spomenici.

Banja raspolaže zatvorenim i otvorenim bazenima, kao i saunama koji je takođe čine pogodnom za relaksaciju, a i rekreaciju svih posetilaca koji ovde dolaze što zbog lečenja, što zbog odmora i uživanja u okolini.

Smeštaj

Odaberi jedan od ponuđenih smeštaja u Vrdniku.
#FeelTheHill

Pogledaj smeštaj