Drumski Izazov Popov Čot

NEDELJA 24.09 – 11:00h

Vreme je za drugo izdanje izazova Popov Čot. Potrudili smo se da za sve bicikliste i biciкliste entuzijaste organizujemo pravu trku sa profilom staze i kilometražom koja će zadovoljiti i one najzahtevnije. Ove godine izazov Popov Čot postaje biciklistička trka sa zvaničnim merenjem vremena na usponu od Grgurevaca do Popovog čota i na cilju.

Ovogodišnji start i cilj našeg izazova je kod Mövenpick Resort and Spa Fruske Termi. U formi zatvorene vožnje izlazi se iz Vrdnika u pravcu Rume. Nakon dolaska na otvoren put sudije će pustit trku. Posle 13km skreće se desno ka selu Pavlovci. Nastavlja se dalje kroz sela Stejanovci, Bešenovo, Šuljam. Stiže se do Grgurevaca i našeg izazova, uspon od 3km do Popovog Čota.
Najsmeliji i najspremniji će biti nagrađeni. Sa zvaničnim merenjem vremena želimo da unesemo i trkački karakter dodavanjem prolaznog cilja kako bi svi oni koji su željni trkanja odmerili snage na usponu od 3km sa prosečnim nagibom od 9%! Novina je da je ovaj uspon ceo asfaltiran tako da će biti i brži i lakši za osvajanje. Na grebenu vas očekuje okrepa. Staza nastavlja dalje grebenom do Zmajevca u dužini od 12km. Skreće desno nazad ka Vrdniku. Na samom ulazu u Banju Vrdnik kreće drugi krug trke koja ide istom trasom. Nakon drugog spusta sa Zmajevca na ulazu u Banju Vrdnik skreće se levo i vraća se ka Mövenpick Resort and Spa Fruške Terme gde je cilj nakon kraćeg uspona od par stotina metara.

Nakon cilja vas očekuje okrepa i proglašenje najbržih kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji!


Pravilnik preuzmi OVDE.

Prijava GPX Uskoro

Trka se vozi dva kruga

Dužina Penjanja Min Max
110km 1960m n/a n/a

Satnica – info:

  • detaljna satnica cele staze uskoro
  • kaciga je obavezna

Ostale Trke