Ximedes je kompanija iz Holandije, bavi se razvojem softvera za korporativne klijente, ali takođe razvijaju i sopstvene proizvode koje dizajniraju i prodaju. Njihovi najveći klijenti su iz sektora finansija i javnog saobraćaja, odnosno banke i transportne organizacije, a kompanija zajedno sa njima rešava poslovne probleme koristeći najnovija tehnička rešenja.

Za klijente dizajniraju uređaje za plaćanja (terminale) kao i backend softver za upravljanje istim. Klijenti su univerziteti ili industrijski klijenti, kao što su Daimler, Rabobank, ING bank , Miele, javni transporti itd… Kao kompanija, sakupili su IT profesionalce i pružili im dobre uslove rada i samim tim i mogućnost da klijentima ponude najbolja moguća rešenja i inovacije. Uzajamno poverenje, poštovanje i razumevanje između kompanije i klijenata je temelj na kojem grade
njihovu kompaniju.

Član su United Nations Global Compact inicijative. Sedište kompanije je u Harlemu u Holandiji, a kancelarija u Srbiji nalazi se u Novom Sadu. Ximedes je osnovan još 1998. godine da bi 2014. godine otvorili i kćerku firmu u Novom Sadu. Sve ukupno broje oko 130 zaposlenih, dok kancelarija u Novom Sadu zapošljava 20 ljudi.
Osnovna kultura kompanije – privatni život i porodica zaposlenih su na prvom mestu. Nema multi level menadžmenta.

 

 

Pored svega navedenog, firma posluje društveno odgovorno i podržava sve akcije tog tipa.