Kroz manifestaciju Tour de Fruška trudili smo se da kreiramo jedinstven spoj sporta, privrede, turizma ali i ekologije kao neizostavnog činioca svakodnevice svakoga od nas. Kako se Tour de Fruška održava u samom Nacionalnom parku Fruška gora, našim učesnicima i posetiocima želeli smo da ponudimo drugačiju perspektivu kada su u pitanju zdrav život i zdrave životne navike.

 

Jedan od naših mnogobrojnih Expo partnera, kompanija Helbiz, isto to radi u svom predstavništvu u Beogradu a od 20. do 22. maja u Vrdniku predstaviće svoju viziju prilagođavanja gradova ljudima i zdravom životu.

Kompanija Helbiz je tehnološka kompanija koja nudi rešenja za mikro mobilnost u gradskim sredinama širom SAD i Italije i time omogućava moderan i urban stil života. Tri modela električnih vozila (trotinet, moped i bicikl) pružaju savršena rešenja korisnicima sa najrazličitijim potrebama. Sedište kompanije je u Njujorku, a kancelarije u Milanu i Majamiju su primarno fokusirane na operativne delatnosti. Kancelarija u Beogradu je otvorena 2019. godine. Tehnički tim iz Beograda, na čelu sa CTO-om Nemanjom Stančićem vodi razvoj svih projekata kompanije. Pored toga, sektor za Robotiku i Computer Vision radi na razvoju novih načina koji mogu da unaprede usluge koje se nude krajnjim korisnicima.

U narednom periodu  predstaviće stanovnicima Beograda koncept e-sharing-a iliti deljenja javnih bicikala koji će biti postavljeni na preko 150 parking stanica širom Beograda. Svim zaljubljenicima u biciklizam i zdrav život, biće dostupno 1000 električnih bicikala za koje veruju da će doneti nov način življenja svim građanima prestonice.Sve što je potrebno da bi se započela vožnja električnog bicikla je da se preuzme Helbiz aplikacija a potom se samo prate uputstva.

Njihova misija su mobilnost, inovacija i održivost. Razvoj proizvoda i tehnologije koje se lako mogu uklopiti u postojeću infrastrukturu gradova, u cilju podrške nastajanju održivih, modernih i ekološki “čistijih” lokalnih zajednica.

 Kompanija Helbiz posvećena je ideji da je budućnost održivija, sa manje gradske gužve, buke i zagađenja.